Uitkering geblokkeerd? Handel snel!

Uitkering bijstand geblokkeerd, wat nu?

Uw gemeente kan een bijstandsuitkering blokkeren. Dat gebeurt in de praktijk om verschillende redenen. De meest voorkomende is dat men onderzoek doet naar het recht op bijstand. Een blokkering kan ook worden toegepast als er niet wordt gereageerd op een uitnodiging voor een bezoek op kantoor, of het leveren van bepaalde gegevens, bijvoorbeeld bankafschriften.

Uiteraard is een blokkering van uw uitkering een zeer vervelende en ingrijpende gebeurtenis. In veel gevallen merkt u pas dat er wat aan de hand is als de bijstandsuitkering niet wordt gestort op het moment dat u dat gewend bent. Als u belt met de uitkeringsinstantie zegt men vaak dat men op dat moment niets kan doen.

Er kan echter wel degelijk gehandeld worden als uw uitkering is geblokkeerd. Wij staan u daarin graag bij. Volgens een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep ( rechtspraak ) is een blokkering gelijk te stellen aan een besluit, waartegen direct bezwaar kan worden gemaakt. Dit is echter niet iedereen bekend, waardoor u het risico loopt dat u lange tijd geen uitkering ontvangt.

Is uw uitkering geblokkeerd? Wij dienen voor u desgewenst bezwaar in, al dan niet met een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening via de rechtbank. Uw zaak kan dan met spoed worden behandeld als de rechter vindt dat er sprake is van spoed.